info@vasbyvet.se

@vasbyvet_se

/vasbyvet

Veterinärguiden

Information om djursjukvård för djurägare.

Läs mer
Min bästa vän

Fonden har som mål att hjälpa djur som är i behov akut vård…

Läs mer

Videokonsultation direkt i mobiltelefonen!

Vi vidgar våra tjänster och erbjuder nu även videokonsultationer direkt i din mobil eller surfplatta!

Vi värnar om både djur och människors hälsa och vi vill finnas här för er även i rådande coronatider, därför finns vi nu även tillgängliga för veterinärkonsultationer online! Tjänsten är framförallt ett sätt för oss att fortsatt kunna hjälpa era djur utan att ni som djurägare ska behöva lämna hemmet, men såklart även ett sätt att underlätta veterinärbesöken för alla er som inte kan ta er till djursjukhuset eller för er som kanske har ett husdjur som blir mycket oroligt vid veterinärbesök.

Vårt team av veterinärer är redo att hjälpa dig där du är.

1. Hur går det till?

Du väljer tid och dag i vår onlinebokning nedan och vi skickar ett bekräftelsemejl till dig innehållande en länk till din videokonsultation.

Använder du mobil eller surfplatta behöver du ladda ned appen Zoom Cloud Meeting före mötet, därefter klicka på länken i ditt bekräftelsemejl.

Använder du dator följer du stegen som kommer upp på skärmen efter att du klickat på länken i ditt bekräftelsemejl.

Några minuter före ditt möte, klickar du på länken och får sedan prata med en legitimerad veterinärer på din mobil, dator eller surfplatta. Veterinären ställer en diagnos och ger råd för behandling och eventuellt ytterligare undersökningar.

Vi förhåller oss till jordbruksverkets regler gällande receptförskrivning. Läkemedel vid sjukdom kräver i regel fysisk undersökning och kan inte alltid föreskrivas vid en videokonsultation.

2. Boka tid

Välj en tid och beskriv ert ärende, fyll i så mycket information som möjligt för att göra det lättare för veterinären att göra en bedömning.

3. Betalning

När du har skickat bokningen får du ett e-postmeddelande från oss med betalningsinformation. Betalning sker med swisch eller med kreditkort.

Väljer du att betala med kort, får du ett sms med betalinformation i, till det mobilnummer du anger i bokningen.

Priser:
Vardagar 07:00 – 18:00: 350 kr
Övrig tid (kvällar & helger): 590 kr
Om videokonsultationen leder till att ert djur behöver ett besök för vård på Väsby djursjukhus, kommer kostnaden för videokonsultationen att dras av på det besöket.

Om Videosamtalet resulterar i att du behöver besöka oss på djursjukhuset: 

Vi gör allt vad vi kan för att minimera Covid-19 virussmitta. Om ni har förkylningssymptom ber vi er skicka ett ombud att transportera ert djur till oss, vi slussar sedan in djuret på djursjukhuset och har fortsatt kontakt med er över telefon.

Vi uppmanar också alla djurägare att:

– I ringa oss när ni är framme på kundparkeringen, lämna över ert djur till oss och sedan vänta kvar utanför eller i bilen.

– Kommunikation sker främst via telefon, men i undantagsfall, efter samtal med vår personal, gäller att enbart 1 person/patient får vistas inne på djursjukhuset.

– Använd handspriten vi satt fram på receptionsdisken.

Vi hoppas med detta kunna fortsätta hjälpa Era djur genom det pågående utbrottet av Corona-virus hos människa.

Tillsammans minskar vi smittspridning och hjälper era djur!

Laddar…

Vi har mottagning efter tidsbeställning och akutmottagning samt drop-in för vaccinationer.

08-590 307 08