08-590 307 08
Bilder_fran_Malin innan_operation

Före operation

Blodprov innan narkos

Om ditt djur fått en tid inbokad för en behandling som kräver narkos ber vi dig läsa denna information. Vi vill gärna ha så god säkerhet som möjligt för ditt djur, och rekommenderar därför alltid ett blodprov före narkosen(en så kallad preanestesi-profil).

Veterinären kommer att undersöka hunden och lyssna på hjärt- och lungljud innan operation men blodprovet kan ge ytterligare infromation om fel på organfunktioner som inte syns på ditt djur vid genomgången av veterinär innan operationen.

Blodanalysen reducerar risken för att komplikationer skall tillstöta vid narkos, samtidigt som den möjliggör upptäckten av problem som kan kräva ytterligare behandling.

Blodprovet kontrollerar värden av; lever och njurarenzymer, blodsockervärde och totalproteinvärde.
Meddela vår reception vid ankomst om ni önskar göra ett preanestesiblodprov.

Att äta och dricka innan narkos

Innan operationen är det viktigt att ditt djur är fastande sedan kvällen innan. Vattnet behöver ni inte ta undan.

Har du en kanin, marsvin eller iller kan den äta och dricka som vanligt innan operation och då vill vi även att ni har med er lite mat som ni vet att han/hon gillar så att vi kan erbjuda mat direkt vid uppvaket.

Bad innan operation

I samband med operationen kommer ditt djur att rakas och tvättas mycket noggrannt i det området operationen gäller. Vi är tacksamma om du haft möjlighet att bada ditt djur med descutan eller annat schampoo innehållande klorhexidin dagen innan operationen så att pälsen är så ren som möjligt. Bad innan operation gäller f.f.a. hundar men i förekommande fall även katter. Descutan finns att köpa på apoteket.

Det här är bra för att  hålla renligheten så hög som möjligt för att undvika risken för infektioner.

Rastning

Se gärna till att ditt djur har kissat och bajsat ordentligt på operationsdagen.

Det kan i vissa fall dröja en stund innan djuret kan kissa/bajsa igen efter operationen och under de flesta operationer ges också dropp som gör att djuret blir extra kissnödigt om det inte rastats innan operationen.

Har du några frågor? Ring 08-590 307 08.