08-590 307 08
Bilder_fran_Malin efter_operation

Efter operation

COVID-19 (coronavirus) För att vidta de säkerhetsåtgärder vi kan för att inte sprida smittan, kommer patienter som ska stallas in för operation för närvarande inte att få träffa veterinär vid installning. Djuret lämnas endast snabbt till sköterska och sedan sker all kontakt via telefon. Vi ber Er ha överseende med detta och vara uppmärksamma på telefonen, så att vi får kontakt med Er när vi ringer. Detta gäller även vid hemlämning.

Observera att detta är en allmän beskrivning. Har du fått andra råd i samband med ditt besök ska du följa dem.

Kvarstående narkoseffekter
Ett djur som varit sövt har ofta känningar av detta i ett halvt till ett dygn efter operation då det tar tid för nakosmedlen att helt brytas ner. Djur som sövts med narkosgas har haft en tub i halsen som kan orsaka en viss kvarstående irritation med hosta som följd. Detta är övergående.

Krage

Om ditt djur behöver krage efter åtgärden lämnar vi med en som bör passa. Du kontrollerar själv att ditt djur inte kan nå såret med munnen. Kom ihåg att kragen fyller en mycket viktig funktion som är svår att uppnå på annat sätt. Att för våra djur lära sig gå, sova och äta med krage kan ta lite tid. För att underlätta ätande och drickande bör mat- och vattenskålar ställas upphöjt, tex på en uppochnedvänd skål eller tallrik, så kragen inte slår i underlaget. Ditt djur lär sig att leva med krage sakta men säkert.

Direktreglering

När besöket är klart kan vi, under kontorstider, göra en direktreglering med ditt försäkringsbolag.

 • Agria: 08:00 – 17:45
 • Folksam: 08:00 -16:30
 • If: 08:00 – 16:45
 • Sveland: 08:00 -16:45
 • Svedea: 08:00 – 16:45
 • Moderna: 08:00-15:45
 • Hedvig: 09:00-15:45
 • Manypets: 8:30-16:30
 • Ica: 08:00-16:45
 • Dina försäkringar: 08:00-15:45
 • Lassie: 08:00-16:45

Du slipper då betala den del som ersätts av försäkringsbolaget, kom ihåg att ha med ett aktuellt försäkringsnummer. För detta tar vi ut en mindre avgift (direktregleringsavgift).

Vi lämnar inte fakturor; du måste alltså betala med kort eller kontant.

Det finns även möjlighet att få hjälp av oss att ansöka om ett Agriakort – mer information om Agriakortet hittar ni här.

När ni kommer hem

Håll ditt djur i lugn miljö inomhus och ta undan både mat och vatten tills du tycker att han/hon är pigg och beter sig normalt. Prova med små mängder vatten först , om ditt djur visar tecken på illamående eller kräks låt vatten och mat vänta till nästa dag. Nästa dag ska ditt djur äta och dricka normalt om inte annan information givits. Hundar ska endast rastas vid behov och bara med en kort koppelpromenad.Katter behöver ha sin sandlåda i närheten och tillgång till en lugn, varm vrå där de kan slappna av och vara ifred. Katter bör stanna inomhus tills event