info@vasbyvet.se

@vasbyvet_se

/vasbyvet

Digital röntgen

Vi har sedan flera år ett digitalt röntgensystem för att förbättra diagnostiken och kunna serva våra kunder på bästa tänkbara sätt.

Om ditt djur behöver röntgas kan du bli ombedd att vara med och hjälpa till att hålla ditt djur. Personer under 18 år, samt gravida får däremot inte hjälpa till vid röntgen. Säg till om så är fallet.

Det är viktigt att djuret kan ligga still vid röntgenundersökningen. En bra och tydlig bild hindrar onödiga omtagningar. Om inget medicinsk hinder föreligger, kan det därför bli aktuellt att djuret får lugnande medel.

Röntgen av höft- och armbågsleder

När det är dags för röntgen av höft och/eller armbågar ringer du och bokar en tid hos oss. När bilderna är tagna skickas de till Svenska Kennelklubbens veterinärer för bedömning. För att bilderna ska bli godkända för avläsning hos SKK krävs att er hund blir sederad vilket betyder att hunden måste komma fastande. Ni måste även ha med er hundens stamtavla till besöket.

För information om vad som gäller för just din ras hänvisar vi till din rasklubb som du når via SKK eller telefon 08 795 30 00.

Är du på väg akut med ditt djur? Ring oss på 08-590 307 08
Ring oss på 08-59 03 07 08
Maila oss på info@vasbyvet.se
Våra öppettider mån-tor 8-22 / fre 8-18 / lör-sön 10-16

Vi har mottagning efter tidsbeställning och akutmottagning samt drop-in för vaccinationer.

08-590 307 08